Posem a ‘Tirant’ i ‘Carmesina’ al cel!Amb motiu del centenari de la Unió Astronòmica Internacional, s’ha organitzat una votació per a triar un nom per a un estel i el seu planeta. Des del País Valencià, diverses entitats s’han adherit a la proposta del professor d’Astronomia i Informàtica a la Universitat de València, Enric Marco, per a batejar a la parella còsmica com a “Tirant” i “Carmesina”.

A l’estat espanyol li toca batejar l’estel nan groc HD 149143 i el seu planeta HD 149143 b, tots dos situats a 240 anys-llum de la Terra. Fins al 12 de novembre, es pot triar entre una dotzena de parelles de noms.

Des del País Valencià, diverses entitats com ara l’Associació Valenciana d’Astronomia, l’Agrupació Astronòmica de la Safor, el Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals, Alfons el Vell de Gandia, i diversos professionals han proposat per a la parella còsmica els noms de Tirant i Carmesina. Acció Cultural del País Valencià s’adhereix, també, a la proposta, i reivindica situar al cel als nostres personatges medievals de ficció més estimats.

 

Podeu votar per la proposta al següent enllaç: http://nombraexoplanetas.es/2019/10/22/los-nombres-propuestos/

Més informació al bloc d’Enric Marco, promotor de la idea.

 

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de