Arranca la campanya «Reclama els teus drets!»Aquesta setmana ha començat la campanya de reivindicació Reclama els teus drets! per exigir el compliment de la docència en la nostra llengua a la universitat.

La iniciativa parteix del col·lectiu Joves d’ACPV i es realitza de la mà dels sindicat estudiantils amb representació a la universitat i el Servei de Política Lingüística de les universitats.

L’objectiu és promoure el compliment del Pla d’Increment de la Docència en Valencià (Acord del Consell de Govern de la Universitat de València 129/2012, de 26 de juny) i la campanya consisteix en l’organització de diverses taules informatives en les principals facultats dels campus de Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot.

Aquesta setmana un grapat de representants del sindicat estudiantil BEA han estat ja en les facultats de Farmàcia, Fisioteràpia, Medicina i Odontologia, Psicologia i Geografia i Història, informant els i les estudiants sobre els seus drets lingüístics i explicant-los, per exemple, que si s’han matriculat en algunes o totes les assignatures en valencià i el professorat no està impartint eixes assignatura en valencià, és important denunciar-ho.

Als diversos punts informatius, els universitaris poden recollir fullets informatius, formularis per a poder presentar una queixa, enganxines i llapiceres de la campanya, que continuarà durant tota la setmana vinent.

Durant els últims anys, hem observat que són molts els casos d’incompliment d’aquesta clàusula, per això és important dur a terme aquesta campanya. Es pot actuar per posar fre a aquest incompliment de la docència en valencià, però per a fer-ho cal que els i les estudiants reclamen els seus drets, avisen dels incompliments i presenten queixes que poden fer de forma anònima.


Etiquetes: Drets lingüístics igualtat lingüística Reclama els teus drets

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de