‘València pel forat del pany’, una ruta per a homenatjar a les dones valencianes de tots els temps



El passat dijous 7 de novembre encetàrem la ruta “València pel forat del pany”, una nova proposta cultural que transcorre pels carrers del Cap i casal que naix amb l’objectiu d’homenatjar a tot un seguit de dones valencianes.

La passejada pretén visibilitzar el paper que jugaren tot un seguit de personalitats femenines rellevants en diferents períodes històrics. Des de la romana Viria Acte a Margarida Borràs, passant per Amparo Iturbi, Na Violant d’Hongria, Maria de Castella, Sor Isabel de Villena, Maria Egual, Matilde Salvador, Carmelina Sánchez-Cutillas, Maria Beneyto o Manuela Ballester, són algunes de les dones protagonistes de la ruta.

Malgrat tot, la proposta no tan sols es limita a enaltir la memòria d’aquelles més conegudes, també vol recordar les dones oblidades, les redescobertes i anònimes, com ara les operàries de la vaga de les filadores de Velluters, l’any 1902.

“Mirant pel forat del pany” tractem, doncs, d’homenatjar les dones que patiren amb duresa la repressió derivada de la societat patriarcal del moment, que avui dia encara arrosseguem. També, però, aquelles que mai gaudiren d’una situació social igualitària.

Durant la jornada, a més a més, la narradora oral Almudena Francés oferí Amort, un espectacle que s’estrena al nostre catàleg d’activitats adreçat a centres educatius.


Etiquetes: activitats rutes literàries

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de