L’associació cultural ‘Botafocs’ organitza una jornada de portes obertes a Castelló de la Plana



L’acte tindrà lloc el pròxim 23 de novembre a les 18h, a l’Edifici del Rellotge, del Grau de Castelló.

Botafocs és una entitat sense ànim de lucre, oberta a la participació i cooperació de tothom. L’associació cultural, que compta amb més de 25 anys de trajectòria, va nàixer amb l’objectiu de potenciar la llengua i la cultura autòctones. Així, realitza actes de foc i bestiari durant la celebració de festivitats emblemàtiques, com ara Sant Antoni del Porquet, Carnestoltes, Magdalena, Sant Joan, etc. A més a més, Botafocs organitza també intercanvis amb altres entitats, amb la finalitat de conéixer diferents localitats i agermanar territoris.

L’activitat de Botafocs és diversa, i engloba tota mena de sensibilitats i destresses que van des de les funcions de dimoni, cabuts o portadors de bestiari, fins a l’ocupació com a percussionistes o dolçainers. Cada setmana, els integrants de l’entitat es reuneixen els divendres a les 20h, per tal de coordinar i posar en comú la feina.

La jornada anual de portes obertes pretén establir-se com a punt de trobada entre totes aquelles persones interessades en la cultura popular castellonenca, i conéixer “des de dins” la seua activitat.


Etiquetes: ACPV Castelló Botafocs Cultura popular

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de