València celebra l’Any Joan BrossaDes del 19 de gener del 2019, data del centenari del naixement de Joan Brossa, i fins al 30 de desembre del 2019, data que coincideix amb la commemoració de la seua mort (30 de desembre del 1998) celebrem l’Any Joan Brossa.

ACPV, juntament amb altres entitats, ha organitzat diverses activitats entorn de la figura del poeta. El hall de l’Octubre CCC ha estat testimoni, durant tota una setmana, de l’exposició “Joan Brossa polièdric”, una mostra minimalista però completament evocadora. Els actes, però, començaren el passat dimarts, amb la projecció del documental “Brossa, la insurrecció poètica”, una peça audiovisual dirigida per Sergi Guix i Eduard Miguel.

Els actes centrals de l’homenatge al poeta tingueren lloc el passat dimecres. Per a l’ocasió, s’hi reuniren Àngels Gregori, presidenta del PEN Català, Manuel Guerrero, comissari de l’Any Brossa, Gemma Pasqual, vicepresidenta de l’AELC al País Valencià i l’escriptor Jaume Pérez Montaner. A més a més, s’hi féu un recital de poemes amb Francesc Mompó, Jordi Odrí i Carles Rebassa. El cantautor Miquel Gil fou l’encarregat de posar les notes musicals a una vetllada extraordinària. L’acte va estar presentat per Emili Payà, director del centre cultural.

Les activitats finalitzaren el passat dijous, amb el recital “Brossa poètica”, a càrrec de Laura Yustas, Nelo Vilar, Lucía Peiró i Bartomeu Ferrando.


Etiquetes: Any Joan Brossa

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació