4D: Dia dels Drets Lingüístics al País ValenciàAmb motiu del Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià, ACPV presenta la campanya i el portal web Tenim Drets. Aquesta guia pretén ser una eina eficaç i intuïtiva per a enfrontar-se als tràmits administratius i emprar el valencià amb seguretat i normalitat per a executar-los.

Al portal Tenim Drets s’inclouen tot un seguit de recursos, materials i informació per a poder “viure plenament en valencià”. Així ho indiquen els creadors de la Guia Pràctica de Drets Lingüístics, Alfons i Francesc Esteve. Llicenciats en Dret i Filologia respectivament, es dediquen a l’assessorament lingüístic des de fa alguns anys.

El portal Tenim Drets pretén facilitar l’execució de tràmits administratius diversos, com ara les inscripcions en registres públics, la presentació de reclamacions o instàncies, o les adaptacions de noms i cognoms al català, entre altres. També, però, s’explica clarament quin és el procediment a seguir per a adreçar-te i ser atés en català amb totes les administracions del País Valencià.

“El marc legal actual és limitat i gens igualitari, és cert. Però sovint aprofitem poc els drets i les possibilitats que ens reconeix. Cal aprofitar-lo al màxim, és l’única manera d’eixamplar-lo i canviar-lo”, asseguren els germans Esteve.

Durant les pròximes setmanes es realitzarà la presentació de la campanya i el seu portal web a les ciutats de València i Sueca.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de