El Centre Ovidi Montllor enceta un cicle d’exposicions amb una mostra sobre les dones artistes oblidades per la històriaEl centre Ovidi Montllor d’Alcoi enceta un nou cicle d’exposicions per tal de promoure la producció i la difusió artística a la comarca. Aquesta iniciativa arriba de la mà de l’Ajuntament d’Alcoi i la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró.

La primera mostra, Dones artistes oblidades per la història, s’inaugurà el passat 3 de desembre i comptà amb la presència de l’artista Isabel Jover i l’assistència d’un públic ben nombrós. Les obres de l’exposició són de pintura acrílica i oli sobre fusta. Les artistes escollides representen una part aleatòria de tantes i tantes altres dones artistes.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, la seua ciutat natal, Isabel Jover amplia els estudis a Londres, Amsterdam i Brussel·les, on s’estableix durant sis anys, i obté diversos premis i distincions, com ara el Diploma i la Medalla del Consell Europeu d’Art i Estètica. Més tard es trasllada a Taipei, on durant un any i mig practica tècniques de pintura xinesa i pintura zen.

Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives arreu del món, i en diverses biennals i simposis internacionals d’art contemporani. Actualment, ha fet una sèrie de retrats de dones artistes de diferents èpoques i països, totes relacionades amb les arts plàstiques, la música o l’escriptura, injustament oblidades pels historiadors del seu temps malgrat la qualitat de la seva obra i malgrat haver gaudit, en molts casos, del reconeixement dels seus contemporanis.


Etiquetes: Centre Ovidi Montllor

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació