El periodista Joan Canela presenta ‘Insubmissió’ al Centre Ovidi Montllor d’AlcoiInsubmissió (Sembra Llibres) esdevé un homenatge als primers joves que s’atreviren a desafiar l’exèrcit i el servei militar obligatori.

Presentat pel seu autor, el periodista Joan Canela, el llibre relata una campanya de desobediència civil que començà el 20 de febrer de 1989. En aquest moment, cinquanta-set joves es declararen insubmisos al servei militar obligatori de manera coordinada arreu de l’Estat.

“Els somriures i els cops a l’esquena tractaven de dissimular la tensió i la preocupació que els tenallava. Amb raó. El seu “no” iniciaria una llarga batalla contra un dels principals exèrcits de l’OTAN, i que acabaria sent la més massiva i reeixida de l’Europa del final del segle XX.  Durant els dotze anys següents, uns 50.000 joves van desbordar, literalment, l’Estat espanyol. I malgrat que prop de 1.700 insubmisos acabaren a la presó, finalment, van provocar el col·lapse del model militar de lleva obligatòria”.


Etiquetes: Centre Ovidi Montllor Joan Canela

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació