Joan Pinyol presenta ‘Avi, et trauré d’aquí! al Casal de PedreguerJoan Pinyol, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, ​​catedràtic d’Ensenyament Secundari i escriptor va presentar el llibre Avi, et trauré d’aquí! al Casal Jaume I de Pedreguer. Aquest és el dinové llibre que publica després de diverses obres de narrativa, biografia i materials didàctics a propòsit d’obres d’altres autors com Pere Calders.

Avi, et trauré d’aquí! (Edicions Saldonar) és el resultat de la promesa de Joan al seu avi Joan Colom, republicà exhumat d’una fossa comuna de Lleida per la dictadura i traslladat vergonyosament al Valle de los Caídos, sense permís de la seva família. L’odissea pel compromís adquirit perquè les seues restes descansen a Capellades al costat dels seus.

La història va ser narrada en el documental homònim emés pel programa Sense Ficció de TV3, que posa en relleu les nefastes conseqüències de la guerra en la vida de les persones i la desconsideració amb les víctimes, primer de la dictadura i després de la democràcia.

Avi, et traure d’aquí! és una crida d’alerta i de denúncia a tots aquells que miren cap a un altre costat quan s’ha de fer memòria, i també una mà estesa a l’esperança, per a evitar que persones com ara Joan Colom no tornen a caure mai més en l’oblit.

 


Etiquetes: Casal Jaume I Pedreguer literatura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de