‘Tenim Drets’ es presenta a XàtivaAcció Cultural, Escola Valenciana i STEPV – Intersindical han organitzat la presentació de la campanya i el web Tenim Drets a Xàtiva, una eina per conscienciar sobre drets lingüístics i facilitar les denúncies per discriminació. Una actuació que busca incidir en les actituds individuals per impulsar canvis socials i que s’articula al voltant de la idea: “Tenim drets. Ara toca exercir-los”.

L’acte s’ha iniciat amb una breu intervenció de Xavi Delgado, delegat d’Acció Cultural a la Costera, que ha afirmat que mantenir la nostra llengua és important més enllà de l’àmbit cultural, atés que té un important paper social i ambiental alhora que és també una eina per a desenvolupar un sector cultural propi i potent que ajude a millorar les economies locals. A continuació Anna Oliver, advocada i membre de la junta directiva d’Acció Cultural, ha presentat les eines del web, fent sempre incidència que el que es busca és que la gent puga exercir els seus drets lingüístics amb facilitat i delegar en les eines de la campanya la possibilitat de presentar reclamacions, si són necessàries.

A la seua presentació Oliver ha mostrat diferents apartats del web, com ara el dels models que faciliten la relació en la nostra llengua amb l’administració, la valencianització dels noms i documentació identificativa o d’obtenir documents redactats en valencià de diferents registres públics.

Un altre dels apartats del web que ha mostrat durant la seua intervenció és el que recull els drets lingüístics de la gent que parla valencià com ara el d’usar-la en la relació amb les diferents administracions. A més a més, el web també inclou un directori d’entitats que poden prestar suport en aquestes i altres qüestions.

L’acte ha finalitzat amb un debat amb el públic assistent al qual s’han plantejat dubtes i s’han explicat casos personals relacionats amb el tema.


Etiquetes: ACPV La Costera Tenim Drets

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de