20 anys recordant Enric Valor: Homenatge a València el 18 de gener de 2020Enric Valor i Vives (Castalla, 22 d’agost de 1911 – València, 13 de gener de 2000) fa vint anys que ens deixà. L’escriptor i gramàtic castellut serà recordat i homenatjat de manera especial el dissabte 18 de gener, a la ciutat de València, en el 20é aniversari del seu traspàs.

Valor, des de finals dels anys 70 del segle passat va rebre molts homenatges i reconeixements, cal destacar els diversos actes que li dedicà la seua localitat natal -Castalla-, els Premis de les Lletres Valencianes i Catalanes i els cinc Doctors Honoris Causa de les universitats de València, Illes Balears, Jaume I de Castelló, d’Alacant i Politècnica de València.

Després de mort, a més de continuar rebent homenatges i donar noms a vies públiques, centres cultural i educatius, premis literaris, etc. va ser proclamat Escriptor de l’Any per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (2010-11) i, des del 2011, a iniciativa del Centre Cultural Castellut i l’Ateneu Cultural Republicà de Petrer, amb la col·laboració de moltes altres entitats, se celebra l’Alba de Valor ascendint tots els 22 d’agost a l’Alt de Guisop, a la serra del Maigmó. En l’àmbit acadèmic, la Universitat d’Alacant creà el 2016 la Càtedra Enric Valor que du a terme una intensa activitat de divulgació i promoció de l’obra de l’escriptor i totes aquelles activitats culturals, literàries i acadèmiques que incideixen en les diverses facetes on excel·lí l’escriptor castellut.


En aquest 20é aniversari del traspàs d’Enric Valor, diverses entitats del migjorn valencià volen homenatjar l’autor de les Rondalles Valencianes a la mateixa ciutat on va viure la major part de la seua vida i on realitzà tota la seua tasca literària, lingüística i cultura: València.

Per a la qual cosa, convoquen totes i tots els ciutadans valencians, i de la resta del domini lingüístic, perquè assistisquen als diversos actes que han programat per a aquesta jornada.

-A les 11 del matí es farà un senzill homenatge floral al cementeri de València on reposen les seues despulles.

-A les 12:30, a la seu històrica de la Universitat de València – Estudi General (carrer de la Nau, 2), hi haurà un acte acadèmic a l’Aula Magna en record d’Enric Valor.

-A les 12:30, a la cafeteria de l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània (C/ Sant Ferran, 12, de València), dinar.

-A les 16:00, a la sala d’actes de l’Octubre, CCC, «Un habitatge per a l’eternitat: espectacle i jocs valorians”, a càrrec de Numen Teatre.

Les entitats organitzadores posen a l’abast dels qui vulguin assistir-hi un autobús per anar i tornar a València. Preu: 12 €.

Itinerari i aturades:

-Eixida des d’Elx: 08:00 h.

-Petrer: 08:30 h.

-Castalla: 09:00 h.

-Alcoi: 09:30 h.

L’autobús i el dinar es podran reservar als telèfons: 653312976, 609617351 0 629884871

(ABANS DEL 16/01/2020)


Etiquetes: Enric Valor i Vives Octubre CCC

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació