Unes 500 persones donaren la benvinguda a l’Home dels Nassos a OntinyentEl dia de Cap d’Any es va celebrar la novena edició de la festa de benvinguda a l’Home dels Nassos, un esdeveniment que pretén mantenir viva la memòria d’aquest personatge popular, estretir vincles entre les diverses entitats locals organitzadores i oferir una possibilitat d’oci en valencià als més menuts.

L’activitat va començar amb una cercavila des de la plaça de la Concepció, enfront de l’antic edifici de Paduana i, recorrent els carrers Gomis i Maians fins a la plaça de l’Ajuntament. La cercavila v anar fent algunes parades a cases i balcons particulars, on els actors de l’escola de teatre Maditerranean Acting Company van interpretar el paper dels veïns i veïnes que havien vist a l’Home dels Nassos. Van participar del joc dient als infants que l’Home dels Nassos acabava de passar per sa casa i s’havia deixat alguna penyora, com ara el barret, la maleta, l’abric, etc.

El recorregut va acabar a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura d’un xicotet manifest i l’actuació de la colla La Murga, que va amenitzar la cercavila amb les seues cançons populars valencianes i també la cançó de l’Home dels nassos.


Etiquetes: Cultura popular Home dels Nassos Ontinyent

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació