ACPV i l’associació Socarrats commemoren la Crema de Vila-real durant la Guerra de SuccessióL’associació cultural Socarrats i Acció Cultural del País Valencià han commemorat els fets ocorreguts en Vila-real, el 12 de gener del 1706, en el transcurs de l’anomenada Guerra de Successió.

Aquest acte, per tant, és un acte d’honor a la memòria de les dones i els hòmens de Vila-real que van perdre la vida en defensa dels seus drets i llibertats. Més enllà de la visió historicista, la commemoració de la Crema de Vila-real és un acte de dignitat del poble valencià, de memòria i de reivindicació de la nostra identitat des d’un punt de vista absolutament integrador.

Un acte institucional que va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real i la participació dels Miquelets del Regne de València, que van fer possible l’espectacle per poder situar-nos tres-cents catorze anys enrere. L’acte evocà als històrics defensors de la causa de la llibertat del poble valencià, defensors de la terra i de la justícia contra el centralisme i la dictadura. Aquesta edició de la marxa cívica ha comptat amb les dones d’època de Miquelets, que han donat veu a les assassinades i silenciades de la història,. També ha col·laborat l’associació BUM i els Miquelets de Catalunya.


Etiquetes: Associació Socarrats Crema de Vila-real

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació