ACPV participa en l’homenatge a Jaume I pel 812é aniversari del seu naixementAmb motiu del 812é aniversari del naixement de Jaume I el Conqueridor s’ha organitzat un homenatge per a commemorar la seua figura cabdal en la història del País Valencià. Els actes, organitzats per la Comissió del Penó, tindran lloc el cap de setmana de l’1 i el 2 de febrer.

Els interessats a participar-hi hauran de reservar la seua plaça al telèfon 620 001 950 abans del 24 de gener. Els actes, que van des de presentacions de llibres, correfocs o exhibicions de balls tradicionals, es desenvoluparan a Valls (Alt Camp) i a la Capella de Sant Jordi del Monestir de Poblet (Conca de Barberà).

La Comissió del Penó està formada per tot un seguit d’entitats i associacions compromeses amb la llengua i la cultura valenciana: Acció Cultural del País Valencià, Unió Anelles de la Flama, Muixeranga de València, Amics de l’Alguer, El Tudell de València, Colla Gegantera i Grallera “La Palanca” de Vimbodí i Poblet, Amics de la Muixeranga de Valls, Estrela Roja de Benimaclet, El Cocó d’Alacant, Miquelets del Regne de València, Assemblea de Veïns de Benimaclet, Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana, Caminaires Colla Jove, La Llavor d’Almenara, Antics Escoltes i Guies.

PROGRAMACIÓ

1 febrer

– 9.30h. Eixida des de Sant Marcel·lí (València) (Places limitades)

10.00h. Eixida des de Benimaclet (València) (Places limitades)

13.30h. Arribada i dinar a Valls

– 18.00h. Presentació del Ball de Caballets i del llibre “Harca! Músiques per a la recreació històrica de la Guerra de Successió (1704-1715)”

20.30h. Correfoc amb la participació de diferents colles de dimonis i diables.

– 21.30h. Sopar

 

2 febrer

– 10.30h. Ball de la Moixiganga (Ball de valencians) (Valls)

12.30h. Homenatge a Jaume I a la Capella de Sant Jordi de Poblet (amb danses, muixerangues, albaes, Miquelets, tabals i dolçaines…)

– 14.15h. Dinar (Calçotada a la seu d’Unió Anelles de la Flama) (Valls)

– 18.00h. Tornada a València

Informació i reserves abans del 24 de gener al número 620 001 950

 

Organitza: Comissió del Penó


Etiquetes: Comissió del Penó Jaume I

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació