València acull un homenatge a l’escriptor Enric Valor amb motiu del XX aniversari del seu traspàsUn bon grapat d’associacions de les comarques del sud del País Valencià van retre homenatge a Enric Valor el passat dissabte a la ciutat de València.

Fa vint anys que ens deixà aquell senyor de Castalla: alt, amb barret, noble caçador de pèl i també de paraules. Aquell caçador de rondalles que ens salvà de l’oblit tot un imaginari popular que avui reivindiquem: envejosos, frares, corbs, dimonis banyuts, ferrers i animetes, gegants, pollastres, serenos i velletes, valents prínceps, patges, orfes….

L’homenatge començà al cementeri del cap i casal, on es féu una ofrena floral, parlaments, lectures, agraïments per part de familiars de l’escriptor i fins i tot la participació de la Nova Muixeranga d’Algemesí. Tot seguit, els assistents ens traslladàrem a la Universitat de València. Estudi General, on es féu un acte acadèmic per glossar i recordar la seua figura. A la vesprada, i després d’un dinar de germanor al Centre Octubre de Cultura Contemporània, vam poder assistir, en el mateix centre, a un espectacle de jocs valorians, “Un habitatge per a l’eternitat” a càrrec de Numen Teatre.

Va estar un dia ben complet, senzill però emotiu i molt digne. Un dia per homenatjar l’escriptor que, a més de les rondalles, ens deixà, malgrat els entrebancs de la censura, un bon grapat de contes, així com vocabularis, gramàtiques, articles i la Trilogia del Cicle de Cassana. Vint anys després del seu traspàs, ens hi queda la seua obra, el seu immens treball que dignifica la nostra cultura. La nostra obligació és llegir-lo, vindicar-lo i perseverar en la dignificació de la nostra perseguida cultura.

  • Fotografia: Ulisses Ortiz

Etiquetes: Enric Valor i Vives

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de