ACPV denuncia els atacs contra la llengua llançats al plenari de l’Ajuntament d’AlacantEls grups municipals del PP, Ciutadans i Vox de l’Ajuntament d’Alacant feren ahir dues propostes al plenari que limiten greument els drets lingüístics dels valencianoparlants a la ciutat. Per una banda, plantejaren canviar la llei de plurilingüisme i garantir, segons entenen, el dret dels pares a elegir la llengua en què s’eduquen els fills; per altra, Vox pretenia que Alacant quede exclosa com a terme de predomini lingüístic valencià.

ACPV rebutja fermament aquestes propostes, i així ho va manifestar el mestre i soci de la nostra entitat, Enric Pellín i Català, durant el desenvolupament del plenari. Alacant és la ciutat on es va firmar la Llei d’Ús i Ensenyament en 1983, on es va fer, fa ara 25 anys, la manifestació sota el lema «Alacant és important». No debades, al seu himne es proclama que els alacantins «Som fills del poble». Alacant és, innegablement, una ciutat valenciana que té dues llengües oficials, i la seua societat es caracteritza per ser inclusiva, tolerant, flexible i oberta.

Una de les eines bàsiques per a garantir la convivència és la promoció de la competència de totes dues llengües dins del sistema educatiu ordinari. Només així les ciutadanes i els ciutadans podran fer servir amb completa llibertat i normalitat qualsevol de les dues llengües oficials i pròpies.

Aquestes propostes posen en perill la normal convivència lingüística i social de la ciutadania alacantina, creant falsos problemes idiomàtics al sistema educatiu. El seu objectiu sembla clar: crear fractures entre una societat que vol estar unida.

Privar del dret d’aprendre valencià a l’alumnat de les zones històricament castellanoparlants és sinònim de limitar les seues oportunitats davant la resta de l’alumnat del territori valencià. La llengua és patrimoni de tots, i a la nostra terra en tenim dues, de llengües.


Etiquetes: ACPV Alacant

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de