La plataforma ‘Castelló per la llengua’ commemora els 87 anys de les Normes de CastellóPer vuité any consecutiu, la plataforma mobilitzadora Castelló per la Llengua, que aplega una vintena d’entitats, associacions, sindicats i partits polítics, organitza els actes festius i reivindicatius per a commemorar la signatura de les ‘Normes de Castelló’ l’any 1932 a la ciutat.

Enguany la celebració gira al voltant del lema “Dret al valencià, igualtat real”. L’objectiu és exigir al govern valencià que promulgue una Llei d’Igualtat Lingüística en aquesta legislatura, perquè estem convençuts que cal superar el marc de la Llei d’ús i ensenyament del valencià. Una llei aprovada fa més de 35 anys i que ni tan sols s’ha arribat a implementar del tot en aspectes tan sensibles com la plena competència lingüística en la funció pública. Sabem que l’única manera de garantir una igualtat lingüística real és assegurar que totes les treballadores i els treballadors públics estan capacitats per atendre la ciutadania en la llengua oficial que prefereixen.

Els actes centrals de la commemoració tindran lloc, excepcionalment, al febrer, el dissabte 15. Serà així després d’haver-ne hagut d’ajornar la celebració, prevista inicialment el 14 de desembre de 2019, per a garantir que els actes podien tenir lloc en l’espai que mereixen: la Plaça Major de la ciutat.

Paradetes d’associacions i col·lectius de la ciutat, activitats infantils i l’exhibició de les muixerangues seran els plats forts del matí. Després d’un dinar popular, la música i la gresca prendran ja tot el protagonisme. Primer, Hit Parit! amenitzarà una sobretaula de bureo en què tothom està convidat a tocar, cantar i ballar. I a partir de les 19:30h, xalarem de valent amb els ritmes jamaicans de Bandits, l’electrònica feminista de Maluks i la música descarada i festiva de Pepet i Marieta.

Aquesta jornada ha estat precedida d’11 actes previs, organitzats per Castelló per la Llengua i per diferents col·lectius i entitats que en formen part, entre els quals un homenatge als signants de les Normes que va tenir lloc el 21 de desembre davant de la Casa Matutano.

Un any més, Castelló de la Plana clama en defensa dels drets i les llibertats de totes les valencianes i els valencians.


Etiquetes: ACPV Castelló Normes de Castelló

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació