El Centre Ovidi Montllor acull l’exposició ‘Perquè vull. A Ovidi Montllor’Durant els mesos de febrer i març el cantautor alcoià, Ovidi Montllor serà el protagonista de tres exposicions a Alcoi. La primera d’elles fou inaugurada el dia 4 de febrer, i comptà amb un gran èxit d’assistència al CCOM.

Els creadors de la mostra són el fotògraf Mateo Gamón i l’escriptor Jordi Botella. Ambdós defineixen l’exposició com a un “teatre” que gira al voltant de l’Ovidi i s’estructura en seccions: la primera és ‘la Tereseta’, amb material de Paco Grau, que ha fotografiat l’obra escrita per Botella, Homenatge a T; la segona són entrevistes realitzades a l’Ovidi, a Catalunya Ràdio, on apareix un transistor antic.

Tot seguit, trobem un espai dedicat a la cançó, a través d’un tocadiscs, recuperant, entre d’altres, el concert a l’Olímpia, sobre una taula, fruit d’una selecció de totes les pel·lícules on apareix l’Ovidi, feta per Kiko Carbonell. A més a més, la mostra compta amb tot un seguit de material facilitat per Javier, germà de l’Ovidi.

Segons Botella, una cosa està clara: “L’Ovidi no es queda com a cantautor; arrisca moltíssim. Se li han fet 400.000 homenatges, molts d’ells avorridíssims; si tornara de l’altre món, pensaria que és quelcom molt reaccionari, diria ‘què passa ací?’”. Lamenta, per tant, el paper de “víctima del sistema” que ha perseguit a l’Ovidi, fins i tot, després de la seua mort, fa un quart de segle.


Etiquetes: ACPV Alcoià-Comtat Alcoi Centre Ovidi Montllor Ovidi Montllor

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de