Entitats i col·lectius reivindiquem el 812é aniversari de Jaume I amb una jornada festivaEls passats dies 1 i 2 de febrer va tindre lloc el 812é aniversari del naixement de Jaume I. Tot un seguit d’organitzacions, associacions i col·lectius provinents de diferents comarques del Principat i el País Valencià s’aplegaren per a celebrar-ho al bell mig de les ciutats de València, Valls i Poblet.

Els actes, de caràcter festiu però també reivindicatiu, comptaren amb un complet programa d’activitats, com ara danses, música de tabals, dolçaines i gralles, correfocs, la construcció de torres humanes amb muixerangues i moixigangues, calçotada, la desfilada dels Miquelets del Regne de València, o cants corals, entre altres.

L’homenatge a Jaume I també va incloure la presentació del llibre Harca, harca, harca! músiques per a la recreació històrica de la guerra de successió (1704-1715) a l’Institut d’Estudis Vallencs. 

Una ambaixada que va crear un ambient de germanor i de reivindicació de la cultura que ens uneix, i del qual Jaume I va estar el seu creador. Aquesta fou la segona edició d’una ambaixada cultural que, esperem, se celebre en noves edicions.

Ferran Navarro i Soriano (Coordinador de la “Comissió El Penó”)


Etiquetes: Jaume I

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació