Homenatge a Jaume Fuster. Pervivència d’un escriptorEn record de l’autor i fundador de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Jaume Fuster, s’organitzen dues activitats per homenatjar la seva figura el pròxim 20 de febrer.

D’una banda, amb M. Àngels Francés i M. Antònia Oliver a la Universitat d’Alacant a les 12 h. De l’altra, a València, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània amb Carme Gregori, Josep Guia i Gemma Pasqual i també amb la participació de M. Antònia Oliver a les 19 h.

Jaume Fuster va ser escriptor, activista i traductor. Va pertànyer a la que ha estat anomenada “Generació literària dels setanta”, una generació que es va distingir pel seu activisme rupturista, tant des de la pràctica literària com des d’una nova manera d’incidir en la cultura i en la societat, i que tindria el seu mitjà d’expressió pública a través del col·lectiu “Trencavel”, del qual Fuster va formar part. Va tenir un paper rellevant i singular com a activista cultural, el màxim exponent del qual va ser la creació, l’any 1977, de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, de la qual va ser el primer secretari i que va presidir des del 1995 fins a la seva prematura mort, el 1998.


Etiquetes: AELC Jaume Fuster

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de