Anna Oliver, primera dona en presidir Acció Cultural del País ValenciàL’advocada Anna Oliver (Carcaixent, Ribera Alta, 1972) és la nova presidenta d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la primera dona que ostenta el càrrec en els més de 40 anys de vida de l’entitat.

Oliver, que fins ara havia desenvolupat la funció de tresorera, és membre fundadora de l’Associació de Dones Juristes d’Alzira-AJUDA i una de les impulsores de l’entitat Sòriques, que aglutina diferents agrupacions feministes. Així, substitueix en el càrrec l’escriptor Joan Francesc Mira, que ha presidit l’entitat en dues etapes, del 1992 al 1999 i del 2012 al 2020.


RENOVACIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA D’ACPV

MARINELA GARCIA – VICEPRESIDENTA
Catedràtica d’Universitat a la Universitat d’Alacant, en la qual ha exercit diferents càrrecs. Professora visitant a University College Dublin (Irlanda) 2009-2010 i universitats de Durham i Northumbria (Regne Unit) 2016-2017. Actualment dirigeix el grup d’investigació Explanat de la Universitat d’Alacant i és secretària de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana a Alacant.

TONI GISBERT – SECRETARI
Llicenciat en Història i Geografia. Professor de Geografia i Història. Ha estat membre del BEA i del MOC. Ha treballat en ACPV, on ha exercit responsabilitats diverses.

DAVID OLIVER – TRESORER
Grau en Direcció i Administració d’Empreses. Cap d’equip de vendes en la
banca des de 1998. Vinculat des de ben jove al món associatiu i soci d’ACPV des de 1995.

TOMÀS LLOPIS – VICESECRETARI
Catedràtic de literatura en ensenyament secundari, com a escriptor ha publicat llibres de caràcter didàctic sobre llengua i literatura, dos llibres de poemes i dues novel·les. Forma part de la Secció d’Ensenyament d’ACPV.

ANNA GASCON – VOCAL PRIMERA
Llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de València. Professora de Llengua i literatura a l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia. Membre d’1entretants (Xarxa cooperativa de professorat per l’ensenyament en valencià). Autora de guies didàctiques del Correllengua.

FERRAN SUAY – VOCAL SEGON
Doctor en Psicologia per la Universitat de València, és autor de diferents publicacions sobre llengua i conducta. És President d’ELEN (Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, aplega 150 associacions de 22 estats europeus). Forma part de la Secció de Política Lingüística
d’ACPV.

JOSEPA COSTA – VOCAL TERCERA
Llicenciada en Psicologia per la UV. Treballa com a assessora Lingüística i Cultural al Campus de Gandia de la UPV. Activista social des de ben jove, participa en diferents associacions de caire cívic,
culturals, feministes i ecologistes. És sòcia d’ACPV, d’Escola Valenciana i d’ACNUR, Presidenta de la Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna i vocal de la junta directiva de la Coordinadora pel Valencià de la Safor Valldigna.


Etiquetes: ACPV Anna Oliver Junta Directiva

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació