25 anys sense Ovidi MontllorEl cantant i actor d’Alcoi esdevé, avui dia, un referent social. Milers d’artistes i iniciatives culturals d’arreu dels territoris de parla catalana el mantenen viu mitjançant la música i iniciatives de tota mena després de vint-i-cinc anys “fent vacances”.

El 10 de març de 1995, fa vint-i-cinc anys, Ovidi Montllor i Mengual moria a Barcelona, als cinquanta-tres anys. Especialment, fou víctima de la censura més directa i estricta al País Valencià i el silenci i la marginació a la resta del país durant el franquisme. Però amb els anys l’Ovidi, la seua figura i el seu mestratge, han renascut fins a convertir-lo en una icona reivindicativa, en un model a seguir. La seua absència ha esdevingut de fet una presència permanent que el manté viu, especialment entre unes generacions que no el van conèixer.

Any Ovidi Montllor: Ohvidi!

Amb motiu dels 25 anys de la mort del cantautor d’Alcoi, el Col·lectiu Ovidi Montllor, en col·laboració amb diverses institucions públiques, ha anunciat l’Any Ovidi, que durarà des de l’11 de març de 2020 fins a l’11 de març de 2021, amb una sèrie de concerts commemoratius, exposicions, projeccions de les seues pel·lícules i activitats diverses.

També s’han donat a conéixer la imatge que il·lustra l’efemèride, un treball del dissenyador gràfic César Amiguet que sobre una fotografia de Montllor mostra el lema ‘Ohvidi’. Es tracta, segons ha explicat el creador, “una idea que pretén combinar una exclamació, un crit de pena i dolor, l’exaltació d’Ovidi”.

“Al·ludeix també a una veu que sembla que s’acaba però que és ara més viva”, ha assenyalat Amiguet, qui ha detallat que els cartells que es difonguen mostraran diferents imatges del cantant i actor i diferents colors. Ha afegit que l’objectiu d’aquesta proposta ‘breu i versàtil’ és ressaltar que es faran moltes activitats al llarg del pròxim any en memòria de Montllor.


Etiquetes: Ovidi Montllor

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació