Francesc Mompó recita ‘Llegint Celan’L’escriptor Francesc Mompó recita alguns versos de la seua obra Llegint Celan (Perifèric Edicions). Aquesta acció s’emmarca en la campanya #CuidemLaCultura que, entre altres sectors, pretén visibilitzar la literatura i els autors que conreen la nostra llengua.

L’autor, a banda de recitar els seus versos, feu mitjançant les xarxes socials una recomanació literària: Rellent (Ediciones Carena), l’obra del poeta Josep Mir.

Llegint Celan

Encara que puga semblar paradoxal, el fonament de l’escriptura és la lectura, com ho palesa Llegint Celan. Si el poeta de l’Holocaust ha estat considerat hermètic i de lectura abstrusa, el seu lector ha d’esdevenir hermeneuta: investigador. Assumit el repte, la comprensió del poeta judeoalemany ha de ser al seu torn treball, textualitat, escriptura, poesia. El rigor, la passió i el mètode amb què Francesc Mompó ha teixit la seua lectura de Paul Celan estarà una fita indefugible per orientar-nos en les extensions tan virolades de la poesia catalana dels valencians.

Sobre l’autor

Francesc Mompó i Valls va nàixer a l’Olleria (la Vall d’Albaida). És professor de català i llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació. Ha estat traduït i antologat al castellà de sud-amèrica, al portuguès i a l’italià.


Etiquetes: Cuidem la cultura Francesc Mompó literatura Llegint Celan

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de