ACPV CONVOCA UN 25 D’ABRIL PER LA CULTURAEl confinament condiciona una crida a la mobilització de les xarxes

La pandèmia de la Covid-19 ha tingut ja greus conseqüències. No són conseqüències abstractes, sinó que parlem de persones, de persones concretes, amb noms i cognoms: són molts milers els morts, els ingressats en hospitals, els malalts, els aïllats en casa o amb familiars afectats, i molts més els que compleixen amb el seu deure en la sanitat o els serveis essencials al preu de posar en risc la salut. A això cal afegir-hi les greus conseqüències sobre la situació econòmica, en molts casos ja precària, i la incertesa sobre el futur més immediat. A totes elles, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol traslladar un missatge d’ànim i d’esperança.

Són moments de responsabilitat i de compromís cívic, de posar per davant el bé comú, de deixar de banda estèrils partidismes i d’ajudar, cadascú de nosaltres des de la nostra parcel·la, a superar aquesta situació, d’acompanyar les persones més afectades, i de reconstruir el futur de la nostra societat.

És un moment per a tornar a recordar que allò que ens fa humans, allò que ens ha distingit com a espècie, allò que fa possible una resposta col·lectiva i solidària a reptes tan durs com els que vivim, és precisament la cultura, i els valors positius de la iniciativa i la creativitat, de la superació de l’egoisme mitjançant el que ens uneix, el coneixement, la investigació i la creació.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha volgut recordar-ho amb la campanya #CuidemLaCultura -que hem endegat amb el confinament, per a visibilitzar els nostres creadors i les múltiples i diverses expressions de la nostra cultura. Durant massa anys hi ha qui l’ha considerat un producte de luxe. Però és quan ens hem vist encarats a l’esclat d’una pandèmia que s’evidencia la nostra vulnerabilitat i ens adonem que és la cultura la que ens fa possible suportar el dolor i la incertesa, relacionar-nos malgrat el confinament i entendre aquest moment inesperat, i és la ciència la que ens salvarà.

I aquest és el missatge que volem que centre el proper 25 d’Abril. La diada de les llibertats nacionals del poble valencià, en la qual commemorem la batalla d’Almansa i renovem la nostra voluntat d’avançar vers el ple autogovern, té lloc enguany en un context extraordinari. No és només el fet que el confinament ens impedeix de celebrar la tradicional manifestació del 25 d’Abril als carrers, sinó que tenim molt present el moment que vivim, la situació de tantes persones afectades i la necessitat cada vegada més sentida de replantejar els valors socialment dominants les darreres dècades.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha preparat una setmana d’activitats, necessàriament virtuals, que comencen avui divendres 17 i es perllongaran fins al dissabte 25 d’Abril, i a les quals convidem tothom a participar. Comptarem amb músics, escriptors, cantants i tota mena de creadors, que ens faran arribar per vídeo fragments de literatura llegida, cançons, narracions i reflexions. Oferirem també fragments escollits del recordat espectacle que ACPV organitzà el 23 d’abril de 2016 a la plaça de bous de València com un clam de llibertat recobrada. El dissabte 25 d’Abril celebrarem mitjançant les xarxes la manifestació tradicional amb la participació de tothom qui s’hi vulga sumar, com un crit d’esperança i de lluita per un futur millor per al nostre país. I acabarem la diada amb un concert molt especial, en el qual participaran cantants i grups de primer nivell, per a celebrar, junts, que el País Valencià és viu i aposta per la cultura i pels valors.

Anunciarem per les xarxes la concreció del programa, que avui comença, amb el lema de #CuidemLaCultura Us convidem a participar-hi i a dibuixar junts un futur en positiu.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de