Francesc Anyó – Poemes infantils de Marc GranellL’actor Francesc Anyó s’adhereix a la campanya #CuidemLaCultura, i recita un recopilatori de poemes infantils de l’autor Marc Granell.

Aquesta lectura s’emmarca dins de la campanya #CuidemLaCultura, que es llança amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre la importància de tenir cura de les associacions i artistes que integren el món cultural.

Marc Granell

Marc Granell (València, 1953) és poeta i traductor. Va estudiar filosofia i filologia i va participar activament en l’esclat cultural i literari dels anys 70 a València. Amb altres escriptors de la seva generació funda la revista Cairell, que significa punt de partença per a les noves veus que sorgien al panorama literari de l’època. Granell no sols escriu i publica poesia durant els anys 70 i 80, també dirigeix col·leccions que serviran per a descobrir nous valors.

Els primers llibres veuen la llum a les darreries dels anys 70, quan guanya el premi Vicent Andrés Estellés amb Llarg camí llarg (1977), o publica Notícia de la tribu (1978), Refugi Absent (1979) i Materials per a una mort meditada (1979), que va merèixer el premi Ausiàs March de Gandia. La seva poesia estarà també present a les antologies de l’època, com ara La nova poesia catalana, de Joaquín Marco i Jaume Pont.

Segueix la trajectòria amb els poemaris Fira desolada (1991), Versos per a Anna (1998), Corrent de fons (1999), Matèria d’ombra (1999). L’any 2000 publica la seva poesia completa fins al moment a Poesia reunida. 1976-1999, i després segueix publicant amb regularitat amb els títols El camins i la mirada (2001), Poemes del caminant (2002), L’Horta nostra (2002) i Tard o d’hora (2006), entre d’altres. El 2015 publica a Bromera una nova antologia poètica, Notícia de la tribu. Antologia poètica; i l’any 2017 apareix la seva poesia reunida en el volum Poesia completa 1976-2016.

Amb l’objectiu d’oferir una poesia adient per als més menuts, centrada en l’amistat i altres valors humanístics ha publicat L’illa amb llunes (1993), La lluna que riu (1999), Oda als peus (2008) i La vida que creix (2015), Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, entre altres.

Ha dirigit nombroses col·leccions poètiques, com “Gregal Poesia”, que suposa un gir fonamental per al futur de l’edició d’aquest gènere al País Valencià. Ha estat traduït a diverses llengües i ell mateix ha fet versions d’escriptors europeus.

AELC

Francesc Anyó

Francesc Anyó (Benicarló, 1964) és actor. Compta amb una trajectòria de més de 25 anys fent teatre, televisió, curtmetratges, lectures dramatitzades, recitals, traduccions i adaptacions teatrals, tot i que el seu treball s’ha centrat, sobretot, en la veu, doblatge i locucions, principalment per a ràdio i televisió. A l’edat de quinze anys va conéixer l’obra d’Estellés gràcies a les interpretacions d’Ovidi Montllor, i des d’aquell moment s’ha endinsat en diversos projectes artístics que reivindiquen la figura de l’autor de Burjassot.


Etiquetes: Cuidem la cultura Francesc Anyó literatura Marc Granell poesia

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de