Feliu Ventura – Memòria d’una fibra sota acrílic i metallEl cantautor Feliu Ventura interpreta Memòria d’una fibra sota acrílic i metall, una cançó que dedica al pintor Antoni Miró. L’acció s’emmarca en la campanya #CuidemLaCultura que, entre altres sectors, pretén visibilitzar la música en la nostra llengua i els seus creadors.

Antoni Miró

Nascut a Alcoi el 1944, (País Valencià). La seua vasta obra està present en nombrosos museus i col·leccions de tot el món, i ha sigut analitzada exhaustivament en l’extensa bibliografia que la recorre i estudia profusament. Qualificatius que ha merescut la figura de l’artista: autodidacta, treballador incansable, senzill, lluitador, compromès, solidari, acollidor, imaginatiu, comunicador, reflexiu, assossegat, metòdic, artesà, pacient, inconformista, cronista plàstic, agent i gestor, preocupat, crític, inquiet, irònic i, sobretot, pintor i apassionat pel món de l’art. Gran defensor de la Humanitat, per la qual ha desplegat, sempre, els màxims esforços en pro de la igualtat i la fraternitat.


Paraules de colors i llum de fàbrica,
vesprades que en un got es fan matí.
La vida és el que passa entre llenços i llençols
estesos com un plànol del plaer i del combat.

Nascuda del treball, una mà esquerra
batalla per florir a l’horitzó,
parida de la terra, de la forja i del pinzell:
estesa com un arbre dona fruit a qui no en té.

Com la ràbia pulcra del pintor.

Braçada de dolor a les entranyes,
de fam, per la injustícia i el terror:
rovella per cloure’s com un puny crispat al cel:
memòria d’una fibra sota acrílic i metall.

Tenyida pel sabor d’una esperança
que canta com un far molt a migjorn,
salpebra la muntanya per a un mos a l’infinit
i agrana en la paleta un firmament plorat d’estels.

Com un quadre d’Antoni Miró.


Etiquetes: Antoni Miró Cuidem la cultura Feliu Ventura música

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de