ACPV col·labora al webinar ‘Crisi climàtica i ciutadania: Un pacte verd per a la reconstrucció europea’



La conferència, que s’emetrà mitjançant la plataforma Zoom, es tracta d’una trobada amb format quasi televisiu que comptarà amb documents audiovisuals diversos. Estarà conduïda per la periodista Kristin Suleng i comptarà amb tot un seguit d’experts en la lluita contra el canvi climàtic. Per descomptat, també es tractaran els possibles efectes per la crisi de la COVID-19.

L’entrada és lliure, però l’aforament limitat. Cal realitzar la inscripció per a assegurar-te que es reservarà l’entrada. L’acte tindrà lloc el pròxim dimecres 10 de juny a les 18h.

A mesura que els seus efectes es fan més perceptibles, l’amenaça del canvi climàtic ha començat a generar una considerable preocupació social i política en l’àmbit internacional, en particular a la Unió Europea. En pocs anys hem vist com emergeix un ampli consens sobre la necessitat de realitzar una transició energètica cap a un model renovable adreçat reduir d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.

La crisi sanitària, econòmica i social desencadenada per la pandèmia del coronavirus fa planejar dubtes sobre el desenvolupament i abast del Pacte Verd Europeu (European Green Deal), considerat el projecte més ambiciós de la Comissió Europea, que manté com a objectiu aconseguir la neutralitat climàtica el 2050. La lluita contra el calfament global ha de ser un element clau dins del pla de recuperació econòmica. La crisi sanitària posa sobre la taula dos elements bàsics: rellançar el mercat europeu, essencial des del punt de vista de l’ocupació, i fer-lo possible des dels sectors que oferisquen solucions a la crisi climàtica.

En consonància amb aquesta nova estratègia de creixement destinada a transformar la Unió Europea en una societat equitativa i pròspera, Espanya aposta per la descarbonització total i l’impuls de les energies renovables, com demostra l’avantprojecte recentment aprovat de la Llei de Canvi Climàtica i Transició Energètica.

A Europa, el futur escenari legislatiu en matèria climàtica desperta un ample debat per les seues implicacions econòmiques, socials i ambientals. En el marc estatal, el repte de mitigar els efectes del canvi climàtic planteja adoptar mesures que impliquen a escala local transformar sectors estratègics basats en els combustibles fòssils.

  • Què s’ha après de la crisi sanitària marcada per la covid-19?
  • Quina velocitat i ambició tindran les polítiques comunitàries?
  • Com afectaran en les accions de les Autonomies davant del desafiament climàtic? Els canvis legislatius permetran sensibilitzar la societat?

Són preguntes clau per a reflexionar el futur arran del Pacte Verd Europeu, comptant amb un ample ventall de persones expertes, organitzacions compromeses en la lluita contra el canvi climàtic i les persones assistents.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de