La Flama del Canigó 2020 – Encenc la flama per tuLa Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu, entre el 22 i el 23 de juny. S’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per gent voluntària, es repartisca per tot el país.

La Flama del Canigó recorrerà de nord a sud tot el país fins a arribar a Guardamar, límit meridional del domini lingüístic, i farà aturada i s’allotjarà a una tretzena de comarques del País Valencià.

Amb el lema “Enguany, encenc la flama per tu”, aquesta tradició esdevindrà un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19. Aquest any, la Flama també continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país.

A les 22 h, s’insta la ciutadania a encendre una espelma als balcons de totes les cases per retre homenatge a les víctimes del coronavirus, als serveis essencials, així com als presos i exiliats, i a totes les persones que treballen per mantenir vives les tradicions -com la mateixa Flama-, fins i tot en els moments més difícils.


Etiquetes: La Flama del Canigó Sant Joan

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de