Entitats, sindicats i partits proposen un programa de resposta en positiu a les sentències del Tribunal Suprem contra el valenciàEl programa de treball –amb objectius i propostes concretes- es presenta en un acte conjunt en l’edifici Octubre.

València, 25 de juny de 2020. – Representants d’un ample i divers ventall d’associacions, sindicats i partits valencians hem presentat avui, en roda de premsa celebrada en edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València, un posicionament comú sobre les dues sentències del Tribunal Suprem contra el Decret 61/2017 del Consell, de 12 de maig, d’Usos Institucionals i Administratius de les Llengües Oficials en l’Administració de la Generalitat.

Entitats, partits i sindicats hem expressat la nostra preocupació per unes sentències que considerem que signifiquen un greu atac a l’autogovern del poble valencià i a l’oficialitat de la llengua pròpia.

La gravetat del fet ens ha mogut a consensuar un pronunciament comú, que és en realitat un programa positiu de treball basat en tres principis:

– El respecte a l’autogovern del poble valencià, expressat a través de les Corts (òrgan de representació de la voluntat popular valenciana) i de la Generalitat i, per tant, a la seua capacitat legislativa i executiva.

– El respecte a les autoritats acadèmiques i universitàries i, conseqüentment, als seus pronunciaments, tant als referits a la llengua com a qualsevol altra realitat científica, que, com a tals, estan per sobre de partidismes i interessos polítics.

– El respecte a oficialitat del valencià i, per tant, a la seua plena validesa legal com a instrument de comunicació, entre administració valenciana i la ciutadania que viu al territori on el valencià és oficial, i entre administració valenciana i les administracions catalana i balear, on la mateixa llengua també té caràcter d’oficial.

El pronunciament consensuat (que adjuntem amb aquesta nota) és, així, un programa positiu, centrat en propostes i objectius de treball, amb la voluntat no només de defensar l’autogovern, sinó sobretot de continuar avançant en la direcció de la igualtat lingüística i la defensa dels interessos del poble valencià.

Manifest – PDF

 

Entitats, sindicats i partits signants
• Acció Cultural del País Valencià (ACPV)
• ACV Tirant
• Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM)
• Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà
• Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)
• Ca Revolta
• Castelló per la Llengua
• Confederació AMPA Gonzalo Anaya
• Escola Valenciana (EV)
• FAMPA-València
• FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura)
• Fundació Nexe
• Juga en Valencià
• Kulturcrítics
• Plataforma pel Dret a Decidir
• Plataforma per la Llengua
• Societat Coral El Micalet
• Solidaritat i República País Valencià
• Xarxa d’Entitats
• BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats)
• Acontracorrent
• Comité per l’Aliança dels Treballadors i dels Pobles
• CCOO-PV (Comissions Obreres del País Valencià)
• COS (Coordinadora Obrera Sindical)
• Federació d’Ensenyament de CCOO-PV
• Intersindical Valenciana
• Intersindical Jove
• STEPV (Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)
• Compromís
• EUPV (Esquerra Unida del País Valencià)
• ERPV (Esquerra Republicana del País Valencià)
• Esquerra Valenciana
• Joves PV
• Podem
• PSPV – Provincia de Castelló


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de