El casal d’ACPV del Camp de Túria acull la presentació d’un estudi sobre el Carnestoltes de Llíria“La memòria de les nostres festes. Els Carnestoltes de Llíria: la celebració dels humils”, l’estudi de Manel Sànchez Vidagany, es presentarà al casal d’ACPV del Camp de Túria. Concretament, tindrà lloc a Llíria, el pròxim 18 de setembre, a les 19:30h.

L’estudi sobre el Carnestoltes de Llíria abasta el període entre 1907 i 1936, en què es deixà de celebrar la festivitat, primer per la Guerra Civil espanyola i després per la prohibició de Franco.

Al llibret es fa una introducció a l’origen general de la festivitat del Carnestoltes. Tot seguit, centra el seu àmbit en la ciutat de Llíria, descrivint personatges i comparses emblemàtiques, com ara el Tio de la Figa o el Grup de l’ós. Per descomptat, s’emfatitza la importància de la participació de les bandes de música.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació