3.500 persones visiten la 2a Plaça del llibre de Castelló per a gaudir de la cultura al carrerLes obres Mónica Oltra o el compromís (Lletra Impresa), Crònica de la cadència (Vincle) i El camí i la mar i altres contes en paper (Onada), encapçalen la llista dels títols més venuts durant aquest gran encontre de la producció editorial en valencià.

La ciutadania tenia ganes de retrobar-se amb els llibres al carrer. Així ho demostra l’afluència de visitants a la 2a Plaça del llibre de Castelló que, malgrat les restriccions d’aforament i seguretat imposades per la Covid-19, va rebre vora 3.500 persones del 15 al 18 d’octubre. D’aquesta manera, i sempre complint amb les mesures de seguretat necessàries, lectors i curiosos van passar per la plaça Santa Clara per a fer-se amb nous volums per a les seues biblioteques personals gaudir de les presentacions de títols, taules redones i encontres amb autors que han integrat el programa d’aquest gran festival de la lectura en valencià. Amb una recaptació total de quasi 10.000 euros, la Plaça de Castelló es consolida com a cita ineludible per als amants de la cultura a la capital de la Plana.


Poesia, no-ficció, relat curt… Respecte als llibres més venuts, enguany la Plaça de Castelló destaca per la diversitat de temàtiques. No en va, amb més de 1.500 títols a l’abast a les prestatgeries de Santa Clara, lideren el rànquing d’adquisicions la biografia política Mònica Oltra o el compromís, de Tomàs Escuder (Lletra Impresa); el poemari Crònica de la cadència, a càrrec d’Aina Garcia-Carbó (Vincle Editorial), i El camí i la mar i altres contes en paper, de Jesús Bernat (Onada). També destaquen entre els volums amb major èxit títols com Pel meu país, les memòries d’Antoni Royo (Onada); Guillem, obra sobre la mort de Guillem Agulló, escrita per Núria Cadenes i publicat per Amsterdam, i Contra Paradís, de Manuel Vicent (Servei de Comunicació i Publicacions UJI).

Els lectors i lectores més menuts de la casa també han tingut el seu espai a aquesta Plaça. I és que, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, s’han pogut desenvolupar activitats escolars adreçades als diferents nivells educatius.

La 2a Plaça del llibre de Castelló continua a la xarxa


La 2a Plaça del llibre de Castelló ha arribat a la seua fi, però els seus continguts continuen ben vius: gràcies a la plataforma 2.0 inaugurada enguany, és possible continuar gaudint de les xerrades i presentacions en format virtual celebrades durant aquest encontre. A més, aquells que no van poder llançar-se a la caça i captura d’alguna obra, encara la poden aconseguir mitjançant la llibreria 2.0 impulsada per la Fundació FULL, una plataforma en col·laboració amb les llibreries de Castelló que ofereix més de 15.000 títols.

La Plaça del llibre de Castelló està organitzada per la Fundació FULL, l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. La iniciativa, que forma part del Pla valencià de foment del llibre i la lectura 2017-2021 (PVFLL), també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, Escola Valenciana, El Pont Cooperativa de Lletres, la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló.


Etiquetes: Castelló literatura llibres Plaça del Llibre

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de