‘La mort de Guillem’ aplega a Castelló, Orpesa i Borriana de la mà d’Acció Cultural del País ValenciàACPV, conjuntament amb Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear, entitats que conformen la Federació Llull, va programar una sèrie de 14 projeccions de la pel·lícula pertot arreu del País Valencià. Les projeccions que varen començar el 30 de setembre acabaran el pròxim 10 de desembre.

Després de l’èxit a l’estrena a la Vall d’Uixó, el passat 1 d’octubre, el film que tracta sobre l’assassinat del jove antifeixista de Burjassot torna a les comarques de la Plana Alta i Plana Baixa. La ciutat de Castelló de la Plana acollirà la següent projecció el pròxim 29 d’Octubre al teatre del Raval. Aquesta projecció, realitzada amb la col·laboració de la regidoria de normalització lingüística de l’ajuntament de Castelló, comptarà amb un col·loqui amb l’actriu que interpreta a la germana de Guillem, Mar Linares, i amb un dels productors, Rafa Molés.

Un dia després, el divendres 30 d’octubre, la projecció tindrà lloc a Orpesa, en un acte organitzat conjuntament amb la regidoria de cultura de la població de la Plana Alta. La projecció tindrà lloc a les 21:30h al Saló de Plenaris de l’ajuntament, i també comptarà amb la participació de protagonistes de la pel·lícula.

Finalment, el 10 de desembre Borriana serà la població escollida per a tancar el cicle de projeccions de La mort de Guillem, coorganitzat amb la col·laboració de la regidoria del municipi de la Plana Baixa . En els pròxims dies concretarem més detalls sobre la projecció.

ACPV valora molt positivament l’estrena de la pel·lícula en diverses ciutats de la Plana Alta i Plana Baixa. “Estem d’enhorabona, projectar la pel·lícula significa: d’una banda donar suport a projectes audiovisuals produïts en la nostra llengua; d’altra banda projectar-la oberta a la ciutadania, amb la col·laboració de diversos Ajuntaments de la Plana, és fer valdre el discurs de la digna resistència públicament, de l’antifeixisme del País Valencià front l’atac del feixisme.”

Sobre la pel·lícula

La pel·lícula explica com Guillem Agulló i Salvador és assassinat d’una punyalada al cor per un grup de neonazis l’11 d’abril de 1993 en Montanejos. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipule la mort del seu fill, i no siga considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d’obstacles, amenaces i d’una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d’aprendre a viure fent el dol per la mort d’un fill mentre lluita per la seua memòria, que de mica en mica esdevé el símbol d’una causa que ells mai hagueren pensat encapçalar.

En totes les sessions programades es mantindran les mesures sanitàries i, per tant, serà obligatori l’ús de la mascareta i es limitarà l’aforament.

Les reserves, gratuïtes, les podreu fer a:

Sessió de Castelló:
Plataforma Eventbrite: https://www.eventbrite.es/e/124542950317

Sessió d’Orpesa:

Telèfon: 964 31 01 00 ext.621 o presencialment al Museu d’Orpesa (plaça de l’esglèsia, 6)

Sessió Borriana:

Per concretar


Castelló, 19 d’octubre de 2020.


Etiquetes: ACPV Castelló Cinema Federació Llull La mort de Guillem

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de