#ElNomÉsCastelló: ACPV dona suport al criteri lingüístic de l’AVL pel que fa al canvi de nom de Castelló de la Ribera



Acció Cultural del País Valencià (ACPV) lamenta que a l’Ajuntament de Castelló de la Plana s’haja aprovat, amb 21 vots a favor, 2 abstencions i 3 vots en contra, presentar un requeriment al Consell perquè revoque el text que autoritza el nom de Castelló a “Villanueva de Castellón”.


Defensem la toponímia dels nostres pobles en la llengua pròpia i subscrivim el criteri de l’única autoritat lingüística competent al respecte: l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Sentim que es qüestione la seua resolució, i també expressem el nostre suport a municipi de la Ribera.

Ja en 2020 i, després d’un llarg conflicte lingüístic al País Valencià i l’esforç dels pobles per normalitzar els seus topònims, aquesta resolució genera un debat polític que no du enlloc i fa anar enrere els drets lingüístics. A més, pot derivar en un enfrontament innecessari entre pobles germans.

ACPV considera que el conflicte sobre la toponímia sorgit de l’Ajuntament de Castelló no respecta els criteris dels experts en normalització lingüística, i aboca el debat a una confrontació política absurda entre els diferents municipis anomenats Castelló. Tant a la Ribera com a la Plana, el nom és Castelló #ElNomÉsCastelló.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de