Es compleixen 40 anys del llibre ‘Crim de germania’, de Josep LozanoL’Octubre Centre de Cultura Contemporània acull l’acte d’homenatge del llibre Crim de germania, 40 anys després de la seua publicació. Tindrà lloc el pròxim 13 de novembre, a les 19h, i estarà conduit per l’escriptor i crític literari Víctor Labrado. A més a més, Beatriz Lafont, soprano, tiorba i guitarra barroca, amenitzarà la vetlada literària amb la seua música.

40 anys de ‘Crim de Germania’ de Josep Lozano, i sumant…

Ja fa 40 anys que aquesta obra es va materialitzar dins de les lletres valencianes gràcies a la manufactura precisa i concisa del seu autor, que va saber conjuminar tots aquests ingredients i molts més en la que seria la seua obra capdavantera. I és que aquest tità literari va suposar l’èxit i el reconeixement de Lozano com a escriptor i així ho avalaren el Premi Andròmina que guanyà l’any 1979 en la huitena edició dels Premis Octubre, el Premi de la Crítica del País Valencià (1980) i el Premi de la Crítica Serra d’Or (1981). Però, a més, dins del món de l’educació s’establí com una lectura imprescindible. I no era d’estranyar: agafava les arrels, el passat, i ho combinava amb una recerca de l’imaginari popular valencià en la seua màxima potència (hi havia un treball lingüístic aprofundit per tal d’expressar-se, però també d’identificar-se i hi havia la plasmació de costums, creences, llegendes, cançons, etc., pròpies de la cultura valenciana); i alhora aportava modernitat amb l’ús de tècniques innovadores. Una fórmula, aquesta, que possibilitava conéixer la pròpia història i comprendre, així, el present més concret.

Llig l’article complet de M. Jesús Francés Mira a Nosaltres La Veu.


Etiquetes: llibres Octubre CCC

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de