El VIé Festival de Cinema ciutadà i compromés programa una sessió en defensa de la llenguaL’acte tindrà lloc a l’Octubre CCC el pròxim dilluns 23 de novembre a les 19h, coincidint amb el 37é aniversari de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. L’activitat, inclosa en el VIé Festival de Cinema Ciutadà Compromès organitzat per ACICOM, compta amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià.

La sessió de cinema comptarà amb l’emissió tres peces audiovisuals, i amb un col·loqui posterior amb Marta Pla i Paula Mestre, directores d’Estima-la; Juli Esteve, codirector de Rosquilletres; Sergi Moyano, director del film Una llengua sense senyal; Andreu Manresa, Director General  d’IB3, periodista i escriptor mallorquí; Vicent Sanchis, director de TV3; Anna Oliver, presidenta d’ACPV; i Jose Ignacio Pastor, President d’ACICOM i Director del Festival Cinema Ciutadà Compromés L’acte estarà conduït per la periodista Amàlia Garrigós.


Una llengua sense senyal, de Sergi Moyano (5’)
La restricció dels mitjans audiovisuals entre els territoris dels catalanoparlants amaga un rerefons polític no resolt. L’absència de la reciprocitat entre TV3, À Punt i IB3 representa una qüestió pendent per a normalitzar l’ús social de la llengua.

Rosquilletres, de Juli Esteve i Luis Lizarán (35’)
Concurs familiar d’À Punt Mèdia presentat per Rafa Albert en la versió de ràdio i per Laura Sanchis pel que fa al programa de televisió. Posa a prova l’habilitat de l’alumnat de 2n i 3r d’ESO per a lletrejar paraules en valencià. Una fórmula fresca i eficaç d’aprendre l’ortografia del valencià.

Estima-la, de Marta Pla i Paula Mestre (2’)
Micrometratge que promociona l’ús del valencià


Etiquetes: ACICOM VI Festival de Cinema Ciutadà i Compromés

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de