‘La mort de Guillem’ es projecta a BorrianaACPV, conjuntament amb Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear, entitats que conformen la Federació Llull, va programar una sèrie de 14 projeccions de la pel·lícula pertot arreu del País Valencià. Les projeccions que varen començar el 30 de setembre acabaran el pròxim 10 de desembre a Borriana.

El 10 de desembre Borriana serà la població escollida per a tancar el cicle de projeccions de La mort de Guillem, coorganitzat amb la col·laboració de la regidoria del municipi de la Plana Baixa, que comptarà amb un col·loqui amb l’actriu que interpreta a la germana de Guillem, Mar Linares, l’actor Yani Collado, i amb un dels productors, Rafa Molés.

La projecció tindrà lloc a les 19h Lloc al Teatre Payà (Camí d’Onda, 30 – Borriana), i l’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

ACPV valora molt positivament l’estrena de la pel·lícula en diverses ciutats de la Plana Alta i Plana Baixa. “Estem d’enhorabona, projectar la pel·lícula significa: d’una banda donar suport a projectes audiovisuals produïts en la nostra llengua; d’altra banda projectar-la oberta a la ciutadania, amb la col·laboració de diversos Ajuntaments de la Plana, és fer valdre el discurs de la digna resistència públicament, de l’antifeixisme del País Valencià front l’atac del feixisme.”

Sobre la pel·lícula

La pel·lícula explica com Guillem Agulló i Salvador és assassinat d’una punyalada al cor per un grup de neonazis l’11 d’abril de 1993 en Montanejos. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipule la mort del seu fill, i no siga considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d’obstacles, amenaces i d’una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d’aprendre a viure fent el dol per la mort d’un fill mentre lluita per la seua memòria, que de mica en mica esdevé el símbol d’una causa que ells mai hagueren pensat encapçalar.

En la sessió programada es mantindran les mesures sanitàries i, per tant, serà obligatori l’ús de la mascareta i es limitarà l’aforament.


Etiquetes: ACPV Castelló Cinema La mort de Guillem

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de