ACPV i el Bloc d’Estudiants Agermanats engeguen una campanya pels drets lingüístics a la universitatLa campanya pretén visibilitzar situacions ben freqüents en què es vulneren els drets lingüístics de l’alumnat en l’àmbit universitari.

No és cap novetat que, malgrat haver triat els itineraris de docència en valencià, el professorat canvie unilateralment la llengua vehicular de la classe als graus i màsters universitaris. Tampoc ho és que els materials educatius (apunts, presentacions, etc.) no s’adapten al valencià.

Sota la falsa aparença “d’integració” i adaptació a la comunitat castellanoparlant, s’amaga la vulneració dels drets lingüístics de l’alumnat que ha triat expressament cursar els seus estudis en valencià.


Així, junt amb el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), ACPV llança una campanya per encoratjar a l’alumnat a exercir els seus drets, i assolir la igualtat lingüística real. Mitjançant breus píndoles audiovisuals, ambdues entitats suggereixen fer un ús actiu de recursos com ara el Servei de Política Lingüística, per reclamar l’execució de la docència en valencià.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació