‘Els testimonis de Putin’ es projecta a Alacant el pròxim 17 de desembreLa projecció, emmarcada al cicle “Acció Documental +”, tindrà lloc al saló d’actes de CCOO (Av. Salamanca, 33, Alacant) a les 19h. Per assistir-hi cal inscripció prèvia.

Com si es tractés de l’entrada a una nova era, el 31 de desembre de 1999 Rússia coneixia el seu nou i actual president: Vladímir Putin. Com va ser el seu ascens al poder? Com s’ha convertit en un dels polítics més influents i controvertits del panorama mundial? El documental Els testimonis de Putin s’endinsa en tots aquests aspectes, i tracta d’oferir documentació audiovisual inèdita d’un moment transcendental en la vida política de Rússia.

A través dels testimonis com el de l’antic secretari general de la Unió Soviètica Mikhaïl Gorbatxov, el primer president de Rússia, Borís Ieltsin o el mateix Putin, el director Vitaly Mansky explica la història sobre com l’actual president va ascendir al poder i ha mantingut la seua posició durant dues dècades.

Mitjançant material d’arxiu personal rodat al llarg de l’any 2000 i d’uns testimonis únics molt propers a la figura de Putin, Vitaly Mansky ens descobreix les veritables causes i conseqüències de “l’operació Successor”, l’entramat polític que va fer pujar Putin al poder. Manksy havia estat contractat per seguir i filmar la primera campanya del polític que ben aviat es convertiria en un dels líders més controvertits en l’actualitat.

A través d’antigues gravacions que actuen com a veritables càpsules del temps, revisitem la història sobre com Putin, juntament amb el seu cercle més íntim, va ascendir al poder i els actors que ho van fer possible.

VITALY MANSKY

Vitaly Mansky (Lviv, actual Ucraïna, 1963) es va graduar al VGIK, l’Institut Gueràssimov de Cinematografia, l’any 1989 i es va convertir en un dels cineastes i productors de documentals russos contemporanis més aclamats. Com a director ha rodat més de trenta pel·lícules que s’han projectat a festivals de tot el món i han sigut premiades diverses vegades. També ha produït pel·lícules de directors com Renata Litvinova, Alexander Rastorguyev, Sergey Miroshnichenko, Dmitry Zhelkovsky i Sergei Loznitsa. El 1996 va començar un projecte que consistia a guardar arxius personals de vídeo amateur que van ser filmats en els temps de l’antiga URSS des dels anys 30 fins als 90 del segle XX. És el productor del premi nacional Lavrovaya Vetv que s’atorga als millors documentals russos. Vitaly Mansky es va mudar a Letònia el 2015.

PREMIS I FESTIVALS

  • Gran Premi al Millor Documental Internacional, FIPADOC Biarritz – França, 2019
  • Gran Premi al Millor Documental, Karlovy Vary IFF – República Txeca, 2018
  • Premi Cavall de Bronze al Millor Documental Internacional, Stockholm IFF – Suècia, 2018
  • Premi Harrell – Menció Especial, Camden International Film Festival – Estats Units, 2018
  • Pel·lícula Inaugural, Antenna Documentary Film Festival – Austràlia, 2018
  • IDFA – Països Baixos, 2018
  • Toronto International Film Festival TIFF – Canadà, 2018
  • DocsBarcelona – Espanya, 2019

Etiquetes: Acció Documental + ACPV Alacant

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de