Castelló clou els actes commemoratius pel 88é aniversari de les NormesLa cloenda dels actes commemoratius del 88é aniversari de les Normes de Castelló va tindre lloc aquest darrer dissabte a La Bohèmia de Castelló.

Aquest any, a diferència dels darrers, han sigut uns actes marcats per una situació anòmala a causa de la pandèmia ocasionada per la Covid-19. Malgrat açò, la plataforma mobilitzadora va decidir continuar endavant amb els actes commemoratius, amb la necessitat de reduir els aforaments i replantejant el format de la commemoració. S’ha apostat per esponjar els actes en el calendari, en lloc de centrar-los tots al desembre, i també per convocar-ne més i descentralitzar-los, per a facilitar l’assistència i evitar aglomeracions.

Els parlaments commemoratius de la cloenda del 88é aniversari de les Normes els van dur a terme Vicent Pitarch, delegat a Castelló de la Plana de l’Institut d’Estudis Catalans, Francesc Mezquita, regidor de Normalització Lingüística a l’Ajuntament de Castelló, Ernest Blanch, Secretari Provincial del PSPV i Maria Nebot, presidenta de Castelló per la Llengua. Josep Maria Ripollés, membre de la plataforma va ser l’encarregat de llegir el text reivindicant la Plaça Major com a espai natural per a la celebració d’aquests actes anuals. El concert de la Fúmiga va posar el toc festiu a l’acte central de les Normes.

La presidenta de la Plataforma Castelló per la Llengua, Maria Nebot considera “que la situació de pandèmia global no ha d’aturar la defensa i la promoció del valencià com a llengua comuna i punt de trobada de la societat valenciana, i és per això, que en cap moment ens vam plantejar suspendre cap dels actes commemoratius d’aquest 88é aniversari”. La presidenta felicita també a totes les entitats que formen part de la Plataforma, per l’èxit organitzatiu i d’assistència en cadascun dels quatre actes celebrats”.Etiquetes: ACPV Castelló Normes de Castelló

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de