Signa per la Iniciativa Ciutadana per a les regions nacionals!La Iniciativa Ciutadana per a les regions nacionals té com a objectiu que les polítiques de desenvolupament regional de la UE paren una atenció especial a aquelles regions que posseeixen característiques culturals, lingüístiques i nacionals específiques, que són diferents de les regions que les envolten (també denominades regions nacionals).

Un exemple de ‘regió nacional’ serien els Països Catalans, un territori que s’estén més enllà dels límits de les comunitats autònomes o regions administratives i de les fronteres dels Estats.

Si la Unió Europea reconeix les regions nacionals, podran ser la base de legislació comunitària. Per exemple, Europa podria legislar que el català sigui idioma oficial perquè és la llengua pròpia dels Països Catalans. Actualment, cal que ho sol·licite un Estat Membre, i cap d’ells no ho ha fet.

Juntament amb altres col·laboradors, a dia d’avui la Iniciativa encapçalada per l’Assemblea Nacional Catalana quasi ha aconseguit la quantitat de signatures necessàries a l’Estat espanyol. Degut a la pandèmia de COVID-19, el termini de recollida de signatures s’ha ampliat i expirarà el 7 de febrer de 2021. Aquesta Iniciativa ja ha recollit més de 1,2 milions de signatures i ha superat el llindar requerit en 5 països (Croàcia , Hongria, Lituània, Romania i Eslovàquia). Això vol dir que es necessiten només dos països més que arriben al nombre mínim de signatures. L’Estat espanyol és molt a prop d’aconseguir-ho!


Etiquetes: ANC Iniciativa Ciutadana per a les regions nacionals

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació