Pau Alabajos presenta el llibre ‘Hotel Fontana’ a AlacantLa presentació del llibre Hotel Fontana, de Pau Alabajos, tindrà lloc el pròxim dijous 28 de gener a les 19:30h, a la llibreria Pynchon d’Alacant.

Per assistir cal reservar prèviament escrivint a alacant@acpv.cat, o telefonant al 690617547.

Hotel Fontana

El cantautor de Torrent Pau Alabajos debuta en el món literari amb Hotel Fontana. L’obra, guanyadora del XLV Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi i publicada per Bromera, aborda l’assassinat de vora 8.000 musulmans a mans de les tropes del general serbi Ratko Mladic a la ciutat bosniana de Srebrenica. La matança va tindre lloc el juliol de 1995, davant de la inacció dels cascos blaus liderats pel coronel Thomas Karremans, que havia claudicat en una fatídica reunió a l’hotel Fontana.

Amb un plantejament testimonial i realista, Alabajos recrea en forma de diàleg teatral aquell episodi sagnant de la història europea recent perquè no es torne a repetir. À Punt ha conversat amb ell sobre el projecte, que, segons ha contat, va sorgir durant una visita del músic al cementeri de Potocari, on estan soterrades les víctimes de la massacre. “Em va colpir”, assegura.
L’obra recopila tres monòlegs de supervivents del genocidi, tres més de botxins confessos que demanaren disculpes en el tribunal de la Haia, transcripcions de les converses que tingueren lloc a l’hotel Fontana entre Mladic i Karremans, i el testimoni d’una dona que va perdre el fill major i el marit en la massacre, entre altres.


Alabajos ha explicat que va saber que el líder dels cascos blaus, protagonista de la narració, viu actualment jubilat a la Costa Blanca i que no ha rebut mai resposta quan ha intentat contactar amb ell. “És la història d’un fracàs”. Això el va obligar a crear una part més ficcional en el llibre i cohesionar-la amb els testimonis de botxins i supervivents que hi apareixen.


Etiquetes: ACPV Alacant Hotel Fontana llibres Pau Alabajos

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de