COM ENCENEM LA CULTURA? Diagnòstic i propostes al País ValenciàUna jornada online per posar el termòmetre al sector cultural, organitzada per ACICOM Associació Ciutadania i Comunicació i que compta amb la participació d’ACPV, dins de la xarxa # TuEncensLaCultura.

Aquesta jornada comptarà amb un ample ventall de mirades expertes i actives del món de la cultura, per posar en comú els diferents estudis acadèmics i de camp per les persones implicades en l’àmbit cultural, pretenent ser una recollida de perspectives que acullen els diversos agents i sectors culturals  (arts escèniques, música, poesia, audiovisual, plàstiques, llibre, …), per remar en una direcció comuna, malgrat les diferents visions que assumim. 

Es desenvoluparà online el proper divendres 26 de febrer a les 18.00 hores.

Front a la situació complexa que es ve desenvolupant en els últims anys, on encara més a partir de la pandèmia els i les agents culturals hem patit, volem visibilitzar aquestes situacions patides, i reclamar una xifra adient de cara a la destinació del PIB sobre la cultura, tant a l’àmbit estatal, com a l’autonòmic. Per això es posaran en comú les diferents anàlisi i estudis realitzats de l’àmbit cultural al País Valencià. A l’acte participaran en una primera part: Inmaculada Ballesteros (Fundació Alternativas), Raül Abeledo (Econcult), Rafael Tormo (Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló), Antonio Ariño (sociòleg) i una persona representant de la Conselleria de Cultura, en aquest apartat podrem escoltar la valoració general des de diferents vessants especialitzades, recollint veus professionals, associatives, acadèmiques, o institucionals.

A continuació passarem a escoltar les visions dels sectors culturals específics, com a mostra un botó s’esbossarà la situació de les Arts Escèniques, les Arts Literàries, les Arts Visuals, la Poesia i la Música, el món del llibre, etc. podent establir relacions i paral·lelismes entre aquestes o d’altres presents a l’àmbit cultural.

Comptarem amb la moderació d’Ana Noguera, membre del Consell Valencià de Cultura.

A la tercera part, amb l’objectiu d’obrir el debat i portar-lo a terra, llançarem les qüestions suscitades a partir de les exposicions anteriors, provinents de les implicades als diferents sectors culturals, prèviament recollides a través dels formularis, exposades a la plataforma Tu encens la Cultura, mitjançant les diferents xarxes socials associades i formulades per les presentes a l’acte.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació