ACPV demana diàleg per la normalització de l’ensenyament en valenciàDes d’Acció Cultural del País Valencià, compartim la preocupació que ens trasllada el professorat dels centres de secundària per l’aplicació de la Llei 4/2018, de 21 de febrer, de la Generalitat per la qual es regula i promou el plurilingüisme al sistema educatiu valencià, ara que cal preparar els projectes lingüístics de cada centre per al curs vinent i la normativa vigent pot suposar un retrocés en l’actual implantació del valencià en molts centres.

La fragilitat dels nostres drets lingüístics, amb una ofensiva judicial constant contra qualsevol intent de millora i una més que superada Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, fa que qualsevol canvi en l’ecosistema educatiu que afecte la promoció, ús i prestigi del valencià haja de ser curós amb la realitat sociolingüística de cada comarca.

La tasca infinita de l’escola en valencià durant tants anys en els quals no se’ls ha facilitat la feina, i malgrat això ha educat diverses generacions en valencià, i ha permès que l’alumnat poguera continuar la seua formació universitària en valencià, no pot patir ara un retrocés.

L’aplicació de l’esmentada llei ha de veure’s reflectida de manera òptima en els projectes lingüístics de cada centre. Demanem que es faça des del diàleg entre la Conselleria i els equips directius i docents, resolent les preocupacions que han sorgit entre el professorat.

La supervivència de la llengua exigeix que totes les parts treballem unides.


Etiquetes: educació

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de