ACPV celebra l’entrada d’À Punt en la plataforma ‘Bon dia’L’entitat valora la decisió, a més, com un primer pas cap a l’execució de la reciprocitat entre À Punt, TV3 i IB3.

La notícia que À Punt ha decidit d’entrar en la plataforma Bon Dia, junt amb TV3 i IB3, és una magnífica notícia, i un acord pel qual hem treballant durant molt de temps. És, per tant, un motiu d’alegria, una iniciativa important i un pas que obre el camí cap a l’execució de la reciprocitat.

Cal a més contextualitzar aquesta decisió en la dinàmica de col·laboracions que totes tres corporacions fa temps que han engegat, i que ha tingut com a iniciatives més destacades la coproducció de “Favorits” o l’emissió de “La mort de Guillem” de forma simultània en les tres televisions, amb un notable èxit d’audiència.

La plataforma Bon Dia, però, significa fer un pas més, en la línia de la coproducció de programes i continguts audiovisuals en català, rendabilitzant costos, articulant un mercat audiovisual, oferint oportunitats a les nostres empreses i treballadors del sector i, més enllà, normalitzant relacions entre els tres territoris i les societats respectives. És per tant una aposta amb beneficis comunicatius, econòmics, lingüístics i socials, en positiu, i amb mirada del segle XXI, per la qual hem treballat molt de temps per a fer-la possible.

I és també un pas en la direcció de la necessària execució de la reciprocitat dels senyals de les tres ràdios i televisions, en compliment de l’acord de les Corts Valencianes i en defensa de la llibertat de comunicació, cosa que implica desfer la censura imposada pel govern antivalencià de Camps i retornar a la ciutadania el dret a elegir quina ràdio o televisió vol escoltar o veure, sense imposicions ni censures.

ACPV felicita les direccions d’À Punt, TV3 i IB3 per aquest acord, i insta al Govern de la Generalitat valenciana, i als tres partits que li donen suport (PSOE, Compromís i Podem) a estar a l’alçada del moment, respectar l’acord de les Corts, complir les seues promeses electorals i, per tant, executar ja la reciprocitat del senyal de les tres ràdios i televisions. La nostra entitat continuarà treballant per a garantir-ho, bé de forma pública, amb actes, pronunciaments o mobilitzacions, bé de forma discreta, amb reunions i gestions, segons com considere que és la via més efectiva en cada moment per avançar en l’assoliment de l’objectiu. De moment, avui, ja hem fet un pas més i, per tant, hem de felicitar-nos.


Etiquetes: Reciprocitat

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació