ACPV denuncia la desaparició del valencià de la senyalització viària de l’OlleriaAcció Cultural del País Valencià ha denunciat la desaparició del valencià de la senyalització viària de l’Olleria, a la Vall d’Albaida. L’entitat considera aquest fet com un greu atac contra la llengua i els drets lingüístics dels valencianoparlants a la localitat.

Davant l’ús exclusiu del castellà en la senyalització de carrers i vies de la localitat, ACPV ha denunciat el fet a l’Oficina de Drets Lingüístics. Als nous senyals de regulació de l’aparcament i d’altres aspectes de la circulació de vehicles al municipi ha desaparegut per complet el valencià. Limitació temporal en l’estacionament, avisos, o restriccions en l’ús de places d’aparcament són alguns exemples de les noves plaques informatives on el castellà és l’únic idioma utilitzat.

L’entitat recorda que posa a disposició de la ciutadania el portal Tenim Drets per oferir recursos, materials, informació i assessorament davant possibles vulneracions dels drets lingüístics. Tenim Drets és una eina imprescindible per a continuar treballant per la igualtat lingüística. Si coneixes cap cas de discriminació lingüística, pots fer-ne ús a través del portal oficial.

Aquesta guia pretén ser un recurs eficaç i intuïtiu per a enfrontar-se als tràmits administratius i emprar el valencià amb seguretat i normalitat per a executar-los. Així ho indiquen els creadors de la Guia Pràctica de Drets Lingüístics, Alfons i Francesc Esteve. Llicenciats en Dret i Filologia respectivament, es dediquen a l’assessorament lingüístic des de fa alguns anys.

“El marc legal actual és limitat i gens igualitari, és cert. Però sovint aprofitem poc els drets i les possibilitats que ens reconeix. Cal aprofitar-lo al màxim, és l’única manera d’eixamplar-lo i canviar-lo”, asseguren els germans Esteve.Etiquetes: Drets lingüístics Tenim Drets

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de