“The letter” es va projectar en Alacant



La projecció, que forma part del cicle “Acció Documental +”, va meravellar als assistents

El passat 22 de març es va projectar al Saló d’Actes de CCOO d’Alacant el documental “The letter”, que forma part del cicle “Acció Documental +”, organitzat per ACPV i ACICOM. Els assistents van gaudir d’un film que conta una història de vida intensa i que compta amb una fotografia i música lloada per la crítica.

Sinopsi:

Què faries si acusaren la teua àvia de bruixeria? Els temps de la Santa Inquisició queden aparentment lluny, però, hui dia, a Kenya, la realitat de les dones amb una sensibilitat especial és dramàtica i ens fa reviure el terror de l’Edat Mitjana.

El jove Karisa viatja des de Mombasa als seus orígens rurals quan s’adona que la seua àvia, Margaret, està en perill. A través de les converses amb els seus familiars descobrim amb incredulitat que el seu oncle, fruit d’una combinació de superstició i interessos econòmics, és l’instigador de la terrible acusació. Alhora, les seues ties intenten protegir l’àvia que ha d’aprendre a conviure amb el temor a ser assassinada en la seua pròpia casa. A Kenya, centenars d’ancians són acusats de bruixeria per a poder robar-los les seues terres.

Un retrat valent que posa en evidència com els valors de les comunitats rurals han sigut trastornats pel colonialisme i la religió. Una història d’amor intergeneracional en la qual el carisma de Karisa demostra que és possible fer front a l’avarícia i on el cos fràgil de la seua àvia amaga un poder femení indestructible.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de