Núria Cadenes va presentar “Guillem” en OntinyentJorge Mancebo, membre de “Crida contra el feixisme i el racisme”, va acompanyar a l’autora

El passat divendres 26 de març, la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara (Ontinyent) va acollir la presentació del llibre “Guillem”, de la periodista i escriptora Núria Cadenes. Després d’una introducció de l’acte a càrrec de Jorge Mancebo, membre del col·lectiu “Crida contra el feixisme i el racisme”, Núria Cadenes desglossà els elements essencials de “Guillem”, la seua última novel·la que definí com una història d’impunitats.

L’escriptora, en la seua exposició, feu un recorregut per tots aquells aspectes que envoltaren l’assassinat del jove de Burjassot Guillem Agulló i el subsegüent cas judicial, que queden relatats a la novel·la. Des de les característiques del crim i les motivacions ideològiques dels seus assassins, fins a la resposta familiar i social que suscità —i que d’alguna manera culmina ara, després de dues dècades de lluita contra l’oblit—, sense deixar de banda elements com l’entramat polític, judicial i mediàtic que permeté, o fins i tot instigà, la mort de Guillem i la criminalització de la seua figura en benefici dels executors.

La presentació fou seguida d’un breu col·loqui amb els i les assistents a l’acte, així com de la corresponent signatura de llibres per part de l’autora.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació