La Plaça del Llibre presenta nova imatge per a 2021: una col·laboració entre Cachetejack i Ibán Ramón


Cartell Genèric Plaça del Llibre 2021

Un any més, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), junt amb la Fundació Pel Llibre i la Lectura (FULL), Escola Valenciana, La Cívica, la Universitat d’Alacant, l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques d’Alacant i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), participa en l’organització i coordinació de les diverses edicions de la Plaça del Llibre que es duran a terme durant aquest 2021. Cachetejack i Ibán Ramón han estat les firmes valencianes del disseny que han col·laborat en l’elaboració dels cartells per a aquest nou cicle de festivals literaris. 

La Plaça del Llibre inicia un nou cicle de festivals literaris en valencià que comença a Alacant i que seguirà amb Gandia, Castelló i València. La imatge d’aquest cicle 2021 ha estat a càrrec de dos pesos pesats del disseny valencià: Cachetejack, en col·laboració amb Ibán Ramón.

El cartell farcit de llibres que ha caracteritzat els últims anys la identitat de la Plaça del Llibre enguany es renova amb l’estil de Cachetejack. Aquesta firma, conformada per la parella d’il·lustradores Nuria Bellver i Raquel Fanjul, presenta un disseny ple de color, energia i humor.

Ibán Ramón, que repeteix en la imatge de la Plaça del Llibre, explica que “la Plaça es troba en mig de la ciutat, en espais que formen part del nostre dia a dia, per això la imatge sempre busca destacar la proximitat i també la vertebració de les quatre edicions arreu del territori valencià”. És per això que la identitat de la Plaça del Llibre es fonamenta en diversos llibres a tall de mapa urbà, tot i que enguany Cachetejack va un pas més enllà donant una entitat més personal a cada il·lustració de llibre. Cada ciutat disposa d’un color representatiu, la qual cosa crea un cartell genèric colorit i divers que remet de manera clara a l’estil de Cachetejack, i que beu de les arrels valencianes de Bellver i de l’origen arago-asturià de Fajul.

La Plaça del Llibre compta, així, amb dues firmes amb projecció internacional. Cachetejack ha treballat per a marques com Apple, Burger King, Nike, Adidas, The New York Times, The Guardian, FNAC o Urban Outfitters. A més, la parella d’il·lustradores ha guanyat diversos premis de disseny i il·lustració i ha gaudit de diverses residències artístiques com la Salzamt Artist residence a Linz (Austria) o la Villa ruffieux Artist residency a Sierre, Suïssa. Per la seua part, Ibán Ramón és un consagrat dissenyador amb una llarga llista de reconeixements internacionals entre els quals hi ha diversos Laus Bronze, RED DOT Design Award, GOLD Graphis Poster de Nova York o diferents premis atorgats per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV). Ha estat també l’encarregat de la imatge de València Capital Mundial del Disseny 2022


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació