Sant Pol de Mar fa un acte homenatge a Guillem Agulló i posa una placa commemorativa en la seua memòria



Dissabte 10 d’abril, quan es complien vint-i-vuit anys de l’assassinat del jove de Burjassot, el municipi de la comarca del Maresme va organitzar un acte en la seua memòria

Sant Pol de Mar ha dedicat un espai de la vila a la memòria de Guillem Agulló i Salvador, el jove independentista valencià assassinat brutalment per un grup d’ideologia neonazi l’any 1993.

La descoberta de la placa commemorativa va tenir lloc el dissabte 10 d’abril, cap de setmana en què es complien 28 anys justos de l’assassinat d’Agulló.

Amb aquest acte es donava compliment a la moció aprovada en la sessió plenària celebrada el passat 29 d’octubre, amb la qual es vol retre homenatge a la figura de Guillem Agulló i refermar el compromís del consistori en la lluita pels valors democràtics i republicans i contra els delictes d’odi, el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia.

L’acte comptà amb parlaments institucionals de l’Alcalde, Albert Zanca, i de la primera tinent d’Alcalde, Isabel Llari, juntament amb la participació de Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), portaveu de la família i amic de Guillem Agulló, i que també fou el portaveu de l’acusació popular en el judici pel seu l’assassinat. També hi participà Ferran Dotras, membre del moviment independentista La Forja.

  • L’àlbum de fotos de l’acte està disponible en Flickr de l’acte d’homenatge a #GuillemAgulló que va tenir lloc dissabte passat a #santpoldemar.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de