Òscar Pérez Silvestre presenta “El mestre que estimava la natura i la poesia” i recupera l’obra poètica de Boix Senmartí



El darrer dijous 22 d’abril va presentar-se al Fòrum Babel de Castelló el llibre del professor i investigador Òscar Pérez Silvestre, El mestre que estimava la natura i la poesia (1901-1933).

L’autor, Òscar Pérez, entra en contacte amb el llegat de Boix Senmartí l’any 1995, mentre estudiava quart curs de Filologia catalana a la Universitat de València. Durant la seua recerca en diverses publicacions dels anys vint del segle passat, va trobar referències a Francesc Boix, que després va ampliar a l’arxiu de la Fundació Carles Salvador a Benassal.

La immensa majoria de la seua obra poètica va quedar inèdita i ara, gràcies a Òscar Pérez, veuen la llum en aquest llibre amb el qual es fa justícia i es dóna un reconeixement merescut a un mestre oblidat, situant-lo juntament amb altres grans noms com Carles Salvador, Enric Soler i Godes i Antoni Porcar.

Josep Francesc Boix Senmartí va imaginar una escola i un País Valencià diferents dels que li tocaren viure, aportant en la seua, malauradament, curta vida tot el necessari per a poder canviar eixa realitat.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de